Voorbereiden

Een goede voorbereiding op het examen Klein Vaarbewijs vormt natuurlijk de basis voor een goed resultaat. Daarbij is de keuze of u zich via zelfstudie wilt voorbereiden of liever een cursus via internet of via een vaarschool wilt volgen vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur. Er zijn in ieder geval diverse opleidingen en leermaterialen beschikbaar ten behoeve van de voorbereiding op de verschillende examens.

Overzicht van examenonderwerpen

VAMEX hanteert uitsluitend het Examenreglement en de afbakening als uitgangspunt voor het examen en de examenvragen. Voor een gedegen voorbereiding op uw examen adviseren wij u daarom van beide kennis te nemen. Dan heeft u in ieder geval een volledig overzicht van de onderwerpen die op het examen aan bod kunnen komen en welke regels voor het examen gelden en kunt u zelf vaststellen of uw voorbereiding hier voldoende op aansluit.

Nieuwe onderwerpen

De Examencommissie van VAMEX is continu bezig de vragenbank met examenvragen aan te passen en uit te breiden met nieuwe vragen. Examenvragen passen altijd binnen de in de afbakening gespecificeerde examenstof. Als er echter examenvragen worden toegevoegd over een onderwerp binnen de afbakening, waar nog niet eerder examenvragen over zijn gesteld, dan worden deze onderwerpen ruim van tevoren aangekondigd in Nieuws over onderwerpen in examenvragen Klein Vaarbewijs. Dit geeft de samenstellers van cursussen en leermaterialen de mogelijkheid tijdig aanpassingen en aanvullingen te doen, zodat u niet verrast wordt door nieuwe onderwerpen in het examen.