VAMEX scoort wederom een ruime 8 op klanttevredenheid

Op de examenlocaties krijgt VAMEX vrijwel dagelijks wel een compliment van een kandidaat over de kwaliteit van dienstverlening. Dat is bijzonder positief en motiveert om elke dag te proberen het nog beter te doen.

VAMEX wil graag van de kandidaten horen hoe zij de dienstverlening en examinering hebben ervaren. Ook het afgelopen jaar hebben wij daarom weer enquêtes verstuurd om in kaart te brengen waar organisatie en medewerkers nog kunnen verbeteren.

Over heel 2017 hebben gemiddeld 30% van alle kandidaten de online enquêtes ingevuld. Inmiddels zijn zo duizenden enquêtes verwerkt en hebben wij wederom voldoende informatie verzameld om een representatief beeld te krijgen over hoe er geoordeeld wordt over de verschillende kwaliteitsaspecten.

Niet geheel onbegrijpelijk is dat geslaagde kandidaten sneller reageren op een enquêteverzoek en ook positiever oordelen over de dienstverlening. Zelfs de ligging van de examenlocatie en de parkeergelegenheid krijgen een hoger cijfer onder geslaagden dan onder de gezakten. We hebben de gemiddelde rapportcijfers dan ook gecorrigeerd voor dit soort effecten.

In onderstaand overzicht zijn de algemene resultaten van het klanttevredenheidsonderzoek over het gehele jaar (2017) uitgedrukt in rapportcijfers opgenomen. Een gemiddeld rapportcijfer van 8,2 is een bevestiging voor de waardering die klanten hebben voor ons streven naar een snelle, toegankelijke, betaalbare en persoonlijke dienstverlening.

 

Rapportcijfers klanttevredenheid        

8,4 – De snelheid en gebruiksvriendelijkheid van het inschrijven.

8,1 – De vindbaarheid, hoeveelheid en kwaliteit van de informatie op www.vamex.nl.

7,6 – De prijs van het examen.

8,2 – De ligging, parkeergelegenheid en voorzieningen van de examenlocaties.

8,4 – De ontvangst en informatievoorziening door de medewerkers voorafgaand én na het examen.

7,8 – Het ontwerp en de gebruiksvriendelijkheid van het examenprogramma.

9,1 – De directe afgifte van het vaarbewijs op de locatie.

 

8,2 – Totaal gemiddeld

Publicatie: februari 2018

‹‹ Terug