Inschrijven

Regel uw inschrijving online!

VAMEX biedt u de mogelijkheid uw inschrijving voor het examen Klein Vaarbewijs volledig via de website af te handelen. Via het reserveringssysteem kunt u per examenlocatie bekijken op welke dagen er nog plek is. Alles wat u vervolgens hoeft te doen is voor een beschikbare datum en tijdstip te kiezen, uw gegevens in te voeren en met iDEAL of creditcard te betalen. Het aanmelden voor een examen is mogelijk tot uiterlijk 2 dagen vóór de gewenste examendatum.

Ook op zaterdag!

Examen doen kan op verschillende werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur. Op alle locaties worden echter ook één of twee keer per maand op zaterdag examens afgenomen. De zaterdagen zijn vaak als eerste volgeboekt, dus wees er snel bij!

Leeftijd

  • Voor het deelnemen aan het examen Klein Vaarbewijs geldt geen minimumleeftijd.
  • Voor het deelnemen aan het examen Marifonie geldt een minimum leeftijd van 11 jaar.
N.B. Bij uw inschrijving wordt u gevraagd om uw Burger Service Nummer (BSN). VAMEX is wettelijk verplicht de door u opgegeven gegevens te controleren in de Basisregistratie personen (BRP) en deze gegevens te gebruiken bij het examen en bij de afgifte van het vaarbewijs. Uw inschrijving voor het examen is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar.