Inschrijven

ALLES IS VOLGEBOEKT!

Ondanks het toevoegen van honderden extra examendagen dit jaar is de maximale examencapaciteit op onze vijf locaties bereikt. De resterende bijna 20.000 examenplaatsen voor de laatste maanden van dit jaar zitten allemaal vol. Vanaf oktober zal het mogelijk zijn om bij het CBR examens te reserveren voor 2020.

VAMEX stopt half december 2019 met het afnemen van examens en de uitgifte van vaarbewijzen. Vanaf 1 januari 2020 gaat het CBR deze taken overnemen. Hierdoor is er onzekerheid ontstaan over de toekomst van het examen en dit heeft geleid tot een enorme run op het examen.

Geen veranderingen of praktijkexamen

VAMEX constateert dat de run op de examens vooral gebaseerd is op onjuiste informatie. De examens blijven bij het CBR onveranderd en ook het bericht dat er een praktijkexamen komt is niet waar. Er is dus geen man overboord als u uw vaarbewijs examen pas begin volgend jaar bij het CBR gaat halen. Bij het CBR is straks bovendien voldoende plek op alle 20 examenlocaties.

Alleen in het uitzonderlijke geval dat iemand een examen nog annuleert komt er nog een plek vrij bij VAMEX. Wilt u toch graag nog proberen zo’n plek te bemachtigen dan kunt u via Direct Inschrijven de beschikbaarheid controleren en een dan nog vrijgekomen examenplek reserveren.

N.B. Bij uw inschrijving wordt u gevraagd om uw Burger Service Nummer (BSN). VAMEX is wettelijk verplicht de door u opgegeven gegevens te controleren in de Basisregistratie personen (BRP) en deze gegevens te gebruiken bij het examen en bij de afgifte van het vaarbewijs. Uw inschrijving voor het examen is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar.