Examendag

Voor het examen

Zorg dat u 15 minuten voor de examentijd op de locatie aanwezig bent.

  • U meldt zich bij de balie waar van u een digitale foto en handtekening wordt vastgelegd als bewijs van uw aanwezigheid.
  • Uw legitimatiebewijs wordt gecontroleerd met de gegevens in de computer.
  • U krijgt een papier waarop uw examennummer, het nummer van uw examenplek, uw gegevens en een korte uitleg van de werking van het examenprogramma vermeld staan. De examenmanager houdt het papier bij zich tot de aanvang van uw examen.
  • Voor het examen kunt u nog even in de wachtruimte plaatsnemen en een gratis kopje koffie of thee nemen.

U mag niets meenemen in de examenruimte, behalve uw legitimatiebewijs. Uw portemonnee, horloge, compleet uitgeschakelde mobiele telefoon(s) en andere persoonlijke bezittingen dient u op te bergen in de afsluitbare kluisjes. Het kluisje gebruikt een € 0,50 muntstuk of winkelwagenmunt dat u naderhand weer terug krijgt.

Het examen

U neemt, als u bent opgeroepen om te starten, alleen het volgende mee naar de examenruimte:

  • Het vel papier met uw examennummer
  • Legitimatie
  • Eventueel uw eigen passer/plotter voor het KVB2 examen

De achterkant van het papieren vel kunt u als kladpapier gebruiken. U kunt bij de surveillant terecht als u meer kladpapier nodig hebt. Aan het eind van het examen levert u al uw kladpapier in bij de surveillant.

Het examen wordt via een beeldscherm afgenomen. De examenplekken voor KVB1 zijn echter uitgerust met pen, potlood en gum en puntenslijper. De examenplekken voor KVB2 zijn daarnaast nog uitgerust met passer en plotter.

Na het examen

Bent u klaar met uw examen dan levert u uw papier in bij de surveillant of examenmanager en kunt u plaatsnemen in de wachtruimte om uw uitslag af te wachten.

De uitslag krijgt u mondeling van de examenmanager of surveillant te horen en wordt daarnaast ook per e-mail bevestigd. Ook krijgt u een uitdraai van het door u behaald aantal punten per categorie en een Gezondheidsverklaring. Indien u geslaagd bent en u alle vragen van de medische Gezondheidsverklaring met nee heeft beantwoord, dan kunnen wij uw vaarbewijs direct op de examenlocatie voor u printen. Het vaarbewijs kost € 20,- en kunt alleen met PIN betalen.