Examen

Bij alle examens wordt u 15 minuten voor aanvang van het examen op de locatie verwacht. Indien u te laat komt, dan kunt u geen examen meer doen.

Legitimatie meenemen

U dient zich voorafgaand aan het examen te legitimeren met een origineel en geldig legitimatiebewijs (rijbewijs, paspoort of Europese identiteitskaart). Zonder geldig en origineel legitimatiebewijs wordt u niet toegelaten tot het examen.

Hulpmiddelen

Alle hulpmiddelen benodigd voor het examen (plotter, kaartpasser, potlood en vlakgom) worden op de locatie beschikbaar gesteld. Indien u liever eigen hulpmiddelen wilt gebruiken, dient u hiervoor voorafgaand aan het examen even toestemming te vragen aan de examenmanager.

Beeldschermexamen

De vaarbewijsexamens worden allemaal via de computer afgenomen achter een beeldscherm. De uitslag wordt direct na afloop van het examen bekend gemaakt. Ook de marifoonexamens worden via de computer achter een beeldscherm afgenomen. Van dit examen krijgt u na afloop van het examen van ons de voorlopige uitslag. Na circa twee weken ontvangt u schriftelijk de officiële uitslag.