Bereikbaarheid locatie Alkmaar

Vanaf juli 2017 is er gestart met het groot onderhoud aan de Leeghwaterbrug richting Heerhugowaard én richting Alkmaar.

De werkzaamheden zullen tot het einde van de zomer van 2018 duren.

Zomerafsluitingen Leeghwaterbrug richting Heerhugowaard

Inmiddels is gestart met werkzaamheden op het brugdeel van Alkmaar richting Heerhugowaard waardoor van 1 juli tot en met 21 juli 2017 één rijstrook op de Leeghwaterbrug dicht is.

  • In de avond en nacht van vrijdag 21 juli 2017 vanaf 21:00 uur tot zaterdagochtend 22 juli 2017 9:00 uur is de N242 ter hoogte van de Leeghwaterbrug helemaal afgesloten.
  • Van zaterdag 22 juli 2017 vanaf 9:00 uur, tot maandagochtend 4 september 2017 5:00 uur zijn de drie rijstroken richting Heerhugowaard van de in totaal vijf rijstroken op de Leeghwaterbrug afgesloten. Het verkeer wordt over de resterende twee rijstroken geleid. De toerit Diamantweg richting Heerhugowaard is afgesloten; de omleidingsroutes worden ter plekke met borden aangegeven.

Mijd de Leeghwaterbrug!

De zomerafsluitingen en omleidingen kunnen, zeker op werkdagen tijdens de spits, voor ernstige hinder zorgen, zoals filevorming of vertraging. De provincie Noord-Holland raadt u aan om de Leeghwaterbrug richting Heerhugowaard zoveel mogelijk te mijden.

Fietsers en voetgangers kunnen tot 4 september 2017 5:00 uur gewoon gebruik blijven maken van de brug, echter de onderdoorgang is gestremd ten behoeve van de veiligheid. Fietsverkeer wordt omgeleid via de Ventweg en de Omval.

Werkzaamheden vanaf september 2017

Vanaf september 2017 start de provincie Noord-Holland met het brugdeel van de Leeghwaterbrug richting Alkmaar. De oude brug wordt gesloopt, om door een nieuwe te worden vervangen. Het brugdeel richting Alkmaar wordt volledig afgesloten voor autoverkeer. Deze afsluiting leidt tot ernstige en (periodiek) zeer ernstige hinder.

Meer informatie

Een actueel overzicht van de werkzaamheden aan de Leeghwaterbrug is steeds te raadplegen via www.noord-holland.nl/Leeghwaterbrug .

Publicatie: juli 2017

‹‹ Terug