Geslaagd

Als u geslaagd bent voor uw vaarbewijsexamen, kunt u direct na afloop van uw examen op de examenlocatie uw Klein Vaarbewijs krijgen en betalen via PIN (€ 20,-). Uw foto en handtekening leggen wij al vast als u examen komt doen, zodat deze direct op het vaarbewijs geprint kunnen worden. Voordat wij uw Klein Vaarbewijs kunnen afgeven dient u eerst op de examenlocatie nog het formulier medische Gezondheidsverklaring in te vullen.

Gezondheidsverklaring

Het formulier Gezondheidsverklaring bevat 14 vragen over uw gezondheidstoestand die u uitsluitend met ja of nee hoeft te beantwoorden. Als u alle vragen met nee heeft beantwoord, kan het vaarbewijs direct op de examenlocatie worden afgegeven.

Mocht u één of meerdere vragen met ja beantwoorden, dan krijgt u de Gezondheidsverklaring mee naar huis en moet u de instructies op de achterkant van het formulier opvolgen. Voor meer achtergrond-informatie verwijzen wij u naar de pagina medische eisen.

Aanvraagformulier

Indien u om wat voor reden dan ook geen gebruik heeft kunnen of willen maken van de mogelijkheid het Klein Vaarbewijs direct na uw examen in ontvangst te nemen, dan kunt u via de button rechts op deze pagina alsnog uw vaarbewijs aanvragen. U krijgt dan een aanvraagformulier thuis gestuurd waarop uw persoonsgegevens al zijn afgedrukt. U hoeft het formulier alleen te voorzien van een recente pasfoto en een handtekening. Als wij uw aanvraagformulier, samen met de ingevulde Gezondheidsverklaring en een kopie legitimatie van u ontvangen hebben, duurt het ongeveer een week voordat u uw vaarbewijs in huis heeft. De betaling doet u direct via iDEAL of via creditcard.